Onze diensten

Individueel – online coaching

Met onze praktische en efficiënte onlineprogramma en -coaching kan de werknemer werken aan het vergroten van zelfinzicht, het in balans brengen van het energieniveau en op zoek gaan naar waar ze energie verliezen en ontdekken waar ze energie uithalen.

Voordelen voor uw bedrijf?

 1. Snel resultaat
 2. Lage kosten
 3. Lage verzuimcijfers

Onze aanpak

Online coaching is voor lichte vraagstukken zoals o.a. (acute) stress door werkdruk, loopbaanbegeleiding, zelfontplooiing, in balans brengen van werk en privé. Uiteraard informeren en adviseren onze deskundigen u voorafgaand aan de online coaching. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

hoe het werkt?

Volgt nog

Kosten

volgt nog.

De online E-health modules kosten 30,00 euro per deelnemer. De kosten zijn exclusief BTW, inclusief online ondersteuning en advies.

Individueel – psychologische interventie

Als er sprake is van (beginnende) psychische klachten begeleiden wij medewerkers bij hun herstel met doelgerichte trajecten. Wij helpen werknemers en werkgevers bij verzuim of (langdurige) uitval als gevolg van werkgerelateerde problematiek. Daarbij is ons doel om de werknemer binnen een haalbare en korte periode terug te leiden naar het arbeidsproces.

Waarom een psychologische interventie?

 1. 65% van het verzuim is psychisch
 2. Voorkom langdurig verzuim
 3. Verlaag verzuimkosten
 4. Verhoog betrokkenheid en productiviteit

Onze aanpak

 1. Na aanvraag binnen 24 een offerte op maat
 2. Binnen 48 uur behandelaar gekoppeld aan werknemer
 3. Binnen 5 werkdagen terugkoppeling intakegesprek met deskundig advies
 4. Doelgericht en efficiënte aanpak
 5. Landelijke dekking A&O psychologen

wat we behandelen

 1. Depressie en andere stemmingsstoornissen
 2. Omgaan met werkstress/ werkdruk
 3. Begeleiding bij disbalans werk en privé
 4. Begeleiding bij burn-out of burn-out gerelateerde klachten

Interventies

Deskundige begeleiding – kort

 • 4 gesprekken van 90 minuten
 • diverse psychologische vragenlijsten
 • online health modules
 • tussen evaluatie m.b.t. tot verloop van het traject
 • eindrapportage met advies

De kosten van onze deskundige begeleiding – kort zijn € 995,- exclusief 21% BTW

Deskundige begeleiding - regulier

 • 4 gesprekken van 90 minuten
 • 1 evaluatiesessie van 90 minuten
 • diverse psychologische vragenlijsten
 • online health modules
 • tussen evaluatie m.b.t. tot verloop van het traject
 • eindrapportage met advies

De kosten van onze deskundige begeleiding – regulier zijn € 1.250,- exclusief 21% BTW

Deskundige begeleiding - intensief

 • 5 gesprekken van 90 minuten
 • 1 evaluatiesessie van 90 minuten
 • diverse psychologische vragenlijsten
 • online health modules
 • tussen evaluatie m.b.t. tot verloop van het traject
 • eindrapportage met advies

De kosten van onze deskundige begeleiding – intensief zijn € 1.500,- exclusief 21% BTW

Workshops & trainingen

De Preventiedienst verzorgt workshops & trainingen gericht op preventie van ziekteverzuim en op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Waarom investeren in workshops & trainingen?

 1. Herken verzuim tijdig
 2. Verlaag verzuimkosten
 3. Verhoog betrokkenheid
 4. Verhoog duurzaamheid

Onze aanpak

De inhoud van onze workshops & trainingen is gericht op het behalen van resultaat op een praktische en efficiënte wijze. Na deelname weten uw medewerkers stapsgewijs de gestelde doelstellingen te koppelen aan acties om deze in de verschillende lagen van de organisatie effectief te implementeren.

Meetbare resultaten


Voor een bedrijf is er meer nodig dan alleen een mooi verhaal. Om als organisatie in actie te komen en te laten zien wat de verandering oplevert, maken we gebruik van vóór- en nametingen. Met wetenschappelijke testen toetsen wij de status van uw bedrijf t.o.v. de duurzame inzetbaarheid vóór de uitgevoerde acties en na de gerealiseerde doelstellingen. Met deze resultaten heeft u als werkgever echte cijfers in handen en ziet u terug wat de investering u heeft opgeleverd.

Trainingen op maat


In welke omgeving functioneert uw organisatie? Is het stabiel, dynamisch en onvoorspelbaar of iets daartussenin? Is de concurrentie moordend of heeft uw organisatie een monopolypositie? Is het beleid vernieuwend of volgt het al jaren hetzelfde proces? Om de duurzame inzetbaarheid in uw organisatie aan te pakken, moeten we eerst weten wat voor type organisatie het is en waar uw bedrijf behoefte aan heeft. Door de juiste vragen te stellen, bieden we de aanpak die nodig is.

Professioneel en deskundig


De Preventiedienst garandeert hoogwaardige dienstverlening. We zijn innovatief en creatief. We durven ‘out of the box’ te denken en werken actief mee aan het verbeteren van uw organisatie. Onze HR-professionals, NIP-psychologen en coaches zijn allen experts in hun vakgebied en geven uw organisatie op professionele en praktische wijze sturing. Zij helpen bij het realiseren van de doelstellingen.

We maken het leuk!


Maak het beleid leuk! We helpen u daar graag bij want niemand wil bijdragen aan een project dat saai is en of een negatieve lading heeft. Met de juiste formulering en de juiste doelstelling helpen wij u de positieve punten te benadrukken van duurzame inzetbaarheid.

soorten workshops & trainingen

leiderschap: personeelsgesprekken


Leiderschap: Herken werkstress


Werknemers: herken werkstress


Groep – talent- en drijfverentraining


Inhoud

Vanuit een stevige basis weten wie je bent, wat bij je past en hoe je goed voor jezelf zorgt. Extra aandacht wordt besteed aan het ontwikkelen van (verborgen) talenten en drijfveren. Hierbij staat de zoektocht naar eigen kennis en kunde centraal.

Duur

Tijdens talenten- en drijfverentrainingen, bestaande uit drie sessies van 2,5 uur, gaan de werknemers op zoek naar een juiste balans tussen werk en privé.

Resultaten

De werknemer krijgt helder waar de kwaliteiten liggen en wat de competenties zijn. Hij of zij krijgt inzicht in de eigen persoonlijkheid en wat het beste bij hem of haar past.

Kosten

Groep – lifestyletrainingen

Het is bekend dat vitale werknemers tot wel 30% betere werkprestaties leveren. Investeren in de gezondheid van de werknemer betekent investeren in de gezondheid van uw onderneming. Met onze interactieve lifestyletrainingen worden werknemers met een deskundige aanpak enthousiast gemaakt voor het handhaven van een gezonde levensstijl. Hierbij staat bewustwording van de effecten van gezondheid op de kwaliteit van leven en werken centraal.

Duur

De werknemers worden in groepsverband gedurende acht weken met één bijeenkomst van 45 minuten per week bewust gemaakt van hun eetpatroon en leefstijl.

Resultaten

Met deskundige begeleiding leert de werknemer oude gewoontes los te laten en nieuwe gewoontes aan te leren. Kortom, een interactief traject met een prachtig resultaat: het bereiken van een gezonde levensstijl en een gezond vitaal gewicht.

Kosten

Gratis metingen

Waarom metingen?

 1. Voorkom verzuim
 2. Verlaag verzuimkosten
 3. Verhoog betrokkenheid
 4. Verhoog duurzame inzetbaarheid

Onze aanpak

 1. Na 3 interventies binnen uw afdeling
 2. Evidence based vragenlijsten
 3. Binnen 48 uur resultaat
 4. Binnen 24 uur een offerte op maat met deskundig advies

komt u in aanmerking?

Als werkgever komt u in aanmerking voor gratis metingen wanneer er meer dan drie medewerkers uit één afdeling bij De Preventiedienst zijn aangemeld voor deskundige interventies. U ontvangt dan een melding van ons voor de gratis metingen. Bij interesse nemen we binnen 24 uur contact met u op en bespreken we uw wensen en verwachtingen. Voor meer informatie over onze testen, vul het aanmeldformulier en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.