Over De Preventiedienst

De Preventiedienst

De Preventiedienst is een gezondheidsmanagementorganisatie, die zich inzet voor het verbeteren van de inzetbaarheid en vitaliteit van werknemers en werkgevers. We hebben als doel werknemers en werkgevers in Nederland gezond, gemotiveerd en vitaal te krijgen en te houden. Want gezonde werknemers zijn productieve werknemers.

Wij helpen bedrijven en hun werknemers bij het implementeren en optimaliseren van de vier elementen van duurzame inzetbaarheid:

  1. Gezondheid & vitaliteit
  2. Flexibiliteit
  3. Cultuur & leiderschap
  4. Mobiliteit

Onze aanpak

Wij boeken resultaat – wij versterken de mens.

Simpel, snel en effectief
Wij zijn ons bewust dat wij te maken hebben met echte mensen. En echte mensen hebben geen baat bij protocollen, ingewikkelde strategieën en lange wachttijden. Bij ons staat de mens centraal.

Snel resultaat
Onze visie is dat werknemers middels concrete doelstellingen en met een efficiënte oplossingsgerichte aanpak mentaal en fysiek gezonder kunnen worden. Wij willen medewerkers en organisaties activeren en versterken om samen tot betere prestaties te komen.

Veilig en versleuteld
De testresultaten zijn vertrouwelijk en persoonsgebonden. De persoonlijke gegevens en resultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk met een speciale code. De manier waarop De Preventiedienst omgaat met persoonsgegevens is in overeenstemming met de volgende wet- en regelgeving:

  1. Wet Bepaling Persoonsgegevens
  2. Wet en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals
  3. Het aanbod is in overeenstemming met de Wet op het Bevolkingsonderzoek (WBO)
  4. Het aanbod is in overeenstemming met de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO).
  5. De Inspectie voor de Gezondheidszorg houdt toezicht

Professioneel en deskundig
De Preventiedienst garandeert een hoogwaardige kwaliteit dienstverlening. Wij werken met ervaren HR deskundige, mediators en met geregistreerde NIP-psychologen met ruime werkervaring. De Preventiedienst heeft een landelijke dekking.

Wat we doen
De Preventiedienst komt in actie bij bedrijven en organisaties die investeren in de ontwikkeling, de motivatie en het welbevinden van medewerkers. Dus die investeren in de duurzame inzetbaarheid. Wij geloven dat duurzame inzetbaarheid meer inhoudt dan alleen de gezondheid van medewerkers. Het gaat over de gezondheid van de hele organisatie vanaf de werving tot de uitstroom en alle activiteiten daartussenin. Vanuit deze gedachten hebben we onze diensten en producten opgesteld en vormgegeven.